Whatsapp'a Görüntülü Görüşme Özelliği Gelecek!


Whatsapp telefonlar için geliştirilen bir mesajlaşma uygulamasıdır. Ancak uygulama kendine her geçen gün yeni bir özellik ekliyor. Sesli konuşma özelliğini de bünyesine katan whatsapp en son görüntülü görüşme içinde kolları sıvadı.

Kısa zamanda büyük bir popülariteye kavuşan WhatsApp Messenger üzerinden gerçekleşen iletişim trafiği Ağustos 2012'den Ocak 2013'e kadar %75 oranında artarak 2012 senesinde toplamda %500'e ulaşmıştır. Dünyada kayıtlı kullanıcı sayısı en yüksek olan siber hizmetler arasındadır.

RAKİPLERİNE FARK ATACAK

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, mevcut özelliklerine yenilerini ekliyor. Sesli arama özelliğinin artık geride kalmış olduğunı anlayan WhatsApp, bunun yerine artık görüntülü konuşma özelliği getirmek istiyor. Sesli ileti özelliği ile aramış olduğunız ferdin interneti kapalıysa veya çekmiyorsa ona sesli ileti bırakabileceksiniz. Rakiplerine fark atabilecek bir öteki uygulama ise NFC Tag özelliği, bu özellik ile firmalara kolayca WhatsApp üzerinden kendilerini eklemelerini sağlayabilecek.

WhatsApp, test ettiği bu özelliği tüm kullanıcıları açtığı vakit hiç şüphesiz, görüntülü mevzuşma alanındaki en büyük rakipleri Skype, FaceTime, Hangouts ve feysbuk Messenger için en büyük tehdit olacak. Diğer taraftan WhatsApp hali hazırda feysbuk’un çatısı altında olacağı için görüntülü mevzuşma özelliğini Messenger ile beraber domine edecek benzer biçimde görünüyor.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.