Dünyada Ki Son Mamut Neden Öldü? Mamut Nedir?

  Mamut, nesli tükenmiş yani artık dünyamızda yaşamayan bir hayvandır. Kendisi fillerin akrabası olur yani fil familyasındandır.
Bilim adamları ve bilim dünyası mamutların neslinin neden tükendiğini bilmeseler de bazı düşünceler gündeme geliyor. Bu konu hakkında ki genel düşünce mamutların susuzluktan dolayı öldüklerini söylüyor.

    Mamutların boyları 4-5 metreye kadar çıkıyor ve ağırlıkları ise 8-9 ton civarında oluyordu. Mamutların günde 100-200 litre su tüketmesi gerekiyor. Yeryüzünde sıcaklıkların artmasıyla su miktarı azaldı ve Mamutların yaşamı bu yüzden sona erdi ne yazık ki.

  Bir televizyon programının haberine göre, bir mamut cinsi olan tüylü mamutlar aslında bundan 10 bin yıl önce tarih sahnesinden silinmişlerdir. Bunun nedeni ise insanların avlanması ve bazı ekolojik sebeplerdir.

Mamutlar yaşamlarını 5 bin yıl daha St.Paul adasında sürdürdükleri söyleniyor.
mamut


Ancak buzul çağından sonra yerkürenin ısınmasıyla deniz seviyesi yükselince yünlü mamutların yaşam alanı da daraldı. Bazı göller okyanusa karıştı ve tuzlu suyun kalan rezervuarlara dolmasıyla tatlı su kaynakları azalmış oldu.

Bundan dolayı bu yünlü dev canlılar iyice azalan su kaynaklarını paylaşmak zorunda kaldılar. Problemi daha da zorlaştıran da bu canlı türünün çok fazla su tüketiyor olmasıydı.
Profesör Russell Graham'a nazaran mamutlar en az filler kadar su tüketimine ihtiyaç duyuyorlar. Bu da gmeşhurk 70 ila 200 litre suya karşılık geliyor.

Dünyada son mamutun ise 4 bin yıl önce yaşadığı söyleniyor.

1 yorum :

Blogger tarafından desteklenmektedir.