Bermuda Şeytan Üçgeni Nedir?

Bermuda Şeytan Üçgeni Nedir?
     Geçmişte çok sayıda uçak ve geminin bu bölgede kayıplara karışmasıyla ünlenen bir bölgedir. Bermuda Şeytan Üçgeninin gizemi henüz çözülemese de bu konu hakkında çokça teoriler mevcut.
     Bu bölge Atlantik Okyanusunda bulunuyor. Eskiden manyetik alandan yada bir takım doğa üstü güçlerin neden olduğu sanılan bölgede şu anda okyanus akıntılarından dolayı oluşan bir doğal gaz kaynağı mevcuttur. 

  Elinize bir harita alıp bakınca üçgen şeklinde görülen bu bölgede, bu zamana kadar açıklanamayan fazlaca esrarengiz vaka gerçekleşmiştir. Kaybolan gemi, tayyare ve insanların sayısı tam olarak bilinmemektedir. Bundan dolayı uzun bir dönem lanetli yer veya şeytanın üçgeni şeklinde isimlerle anılmıştır, hatta günümüzde de bu isimleri sık sık kullanmaktayız.

  Önceden bölgenin altında bir mıknatıs etkisinin olduğuna ve gemilerin, uçakların bu etkiye kapılarak kayıplara karıştığı söyleniyordu. Dünyada bu teoriye o kadar inanıldı ki başka bir açıklaması yoktu o günlerde. Ama bermuda şeytan üçgeninin kapsadığı alanlarda yapılan ölçümlerde normalin dışında bir şey çıkmamıştı.
Bermuda Şeytan Üçgeni Nedir?

  Bölgede asıl merak uyandıran bir diğer olgu ise insanların "denizde suyun üstünde bembeyaz bir görüntü oluşuyor" şeklinde ki ifadeleriydi. Bunun üzerine robot kameralarla dalışlar gerçekleştirildi ve batan gemi ve uçakların hepsi bulundu. 

 Bu konuyla ilgili olarak şu an en kuvvetli teoriye göre, bu yer denizin dibinde yer alan çok büyük doğal gaz kaynağından dolayı meydana gelen gazların suyun dibinde yüksek basınç ve düşük sıcaklığın etkisiyle katılaşıp beyaz hidrat parçacıkları şekline gelmesi şeklinde açıklanıyor. Aynı zamanda bu bölgeden  Gulf Stream adında bir sıcak su akıntısı geçer. Suyun tabanındaki hidrat parçacıkları sıcak su akıntısıyla karşılaştıklarında eriyip su yüzüne doğru çıkmaya başlarlar. Bunun sonucunda yüzbinlerce metreküp doğal gaz suya karışmış olur ve suyun yoğunluğunu azaltırlar. O zamanda bu bölgeden geçen bir gemi varsa, yoğunluk farkından dolayı suyun kaldırma gücü gemiyi taşıyamaz hale gelir ve gemi batar. Sıcak su akıntısıyla beraber hidritlerin erimesi geçtiğinde su yüzünde oluşan bu beyaz tabaka da gider ve gemi sanki biraz önce sanki hiç orada yokmuş gibi gözle görünmez olur.

  Şeytan üçgeninde kaybolan araçlardan en ünlüsü ise "Flight 19" adlı uçaktı. Ama o zamanda kadar da onlarca uçak kaybolmuştu. Bunlar genelde 2.dünya savaşı sırasında Amerikan bombardıman uçaklarıydı. O günlerde tarihin en büyük arama çalışmalarından birisi bu bölgede başladı ama uçaklardan en küçük iz bile bulunamadı. 
  Bermuda şeytan üçgeninin sırrı bu zamana kadar tam olarak çözülememiştir.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.